Waarom mobiele games niet alle inhoud niet synchroniseren in de cloud?

cut de rope


Er zijn twee manieren zeer gemakkelijk aan te tonen dat de App Store is uitgegroeid tot de kip met gouden eieren voor mobiele games : de ene is de explosie van games catalogus (en kwaliteit), en een ander is succes Sommige bedrijven, zoals Robio of ZeptoLab en de geboorte van vele bedrijven en professionals uitsluitend gericht op iOS games. De komst van iCloud de deur geopend naar veel meer verbeteringen in deze games, maar tot ieders verbazing ontwikkelaars lijken niet te hebben geprofiteerd van al deze voordelen de meest .

<- more ->

De sleutel: het verzamelen en synchroniseer al-speler gegevens

boze vogels niveaus

Het voorbeeld van Rovio en Angry Birds voor iOS serveert. In dit geval hebben we de Angry Birds voor iPhone en iPad-versie, en elk spel heeft de speler informatie. Maar deze informatie moet worden onderverdeeld in twee soorten gegevens:

Prestaties en de uitdagingen die de speler kan krijgen en ze worden opgeslagen in de wolk van Game Center

Progress van het spel, het aantal niveaus overschreden, ongeacht of we de prestaties wel of niet

Het eerste type wordt opgeslagen. De tweede niet . Het gevolg is dat wanneer je Angry Birds installeren op een iPhone en je besteedt dertig levels, je moet terug naar hetzelfde niveau te brengen zodra u het zelfde spel op de iPad te installeren. En ja, misschien heb je het bereiken van deze dertig levels zijn gebeurd in Game Center, maar de niveaus zijn voltooid in de iPad, terwijl in Game Center hebben op het bereiken ze zijn gepasseerd.

Is dat waar in Android? Ja, maar als gevolg van het open karakter van de mobiele besturingssysteem van Google zijn verschenen verschillende toepassingen gewijd aan te slaan en te synchroniseren Angry Birds voortgang tot het oplossen van de kloof Rovio heeft verlaten. Bovendien, op het moment Rovio beloofde een soortgelijke oplossing geïntegreerd in hun games, maar we hebben nog niet gezien.

Krijg perfecte synchronisatie is niet moeilijk, maar misschien is er geen vertrouwen in het platform

jetpack joyride src = “http://img.genbeta.com/2013/01/jetpackjoyride.jpg” class = “centro_sinmarco” />

Het tegenvoorbeeld is de game-ontwikkelaar Halfbrick en Jetpack Joyride, die een update die manier konden synchroniseren alle game vooruitgang met behulp van iCloud ontvangen. Zo eenvoudig als dat: alles wat hij had bereikt in de iPhone doorgegeven transparant naar de iPad. De te betalen prijs is wat ruimte bezet in iCloud, maar verwerken in een spel nemen een te verwaarlozen hoeveelheid informatie . paar kilobytes, mits goed gedaan.

In feite is niet de taak is van iCloud is dat? Elke gebruiker heeft vijf gigabyte aan ruimte op hun rekeningen die kan synchroniseren wat je wilt, en indien ingevuld kan meer ruimte altijd het huren tegen betaling van een jaarlijkse contributie. iCloud is meer dan klaar voor dit type synchronisatie, en de scheiding van de voortgang in elke versie van het spel alleen brengt ongemak. Hetzelfde geldt voor Android, maar er hebben al aan een derde dienst te gebruiken.

Dus, waarom niet aan te moedigen de ontwikkelaars om iets als dit te implementeren? Een van de redenen voor iOS besluiteloosheid mogelijk een beroep doen op iCloud , een platform dat goed werkt, maar heeft een aantal problemen. Er zijn alternatieven zoals integratie met Dropbox, maar het is een mogelijkheid dat alleen ingevoerd in een passende toepassingen die niet spelen. Een andere, meer drastische oplossing is om uw eigen platform te gebruiken voor het opslaan en synchroniseren het voorschot, maar is duur en ontoegankelijk voor beginners alleen.

De oplossing is om ze allemaal te synchroniseren, hetzij met het systeem dan ook. Denk maar aan een persoon die meer geld besteedt aan de iPad-versie van een spel en eindigt buiten beschouwing gelaten om de eenvoudige luiheid niet te besteden op een niveau dat reeds gepasseerd

Afbeelding. | Joshua Goge

Waarom mobiele games niet alle inhoud niet synchroniseren in de cloud?
Source: english  
January 13, 2013


Next Random post