Phoneia

Is bitcoinmining dood?

Article - December 12, 2023
Image 1. Is bitcoinmining dood?

Voor de meeste mensen is het gebruik van Bitcoin net zo eenvoudig als het overbrengen van Bitcoin van de ene persoon naar de andere. Bitcoin is een peer-to-peer digitale valuta die allerlei soorten transacties mogelijk maakt. Maar niet veel mensen kennen het proces waarmee nieuwe Bitcoin wordt gecreëerd. In het traditionele financiële systeem heeft de centrale bank nieuwe valuta geslagen. Bitcoin-mijnwerkers slaan nieuwe Bitcoin. Als u bovendien op zoek bent naar een gratis en gebruiksvriendelijke website die mensen helpt een onderwijsbedrijf te vinden om meer te leren over beleggingen, kunt u een betrouwbare website bezoeken voor Meer informatie.

Wat is Bitcoinmining?

Bitcoinmining is het proces van het produceren van nieuwe Bitcoin. Daarbij gebruiken miners robuuste computersystemen om complexe wiskundige puzzels op te lossen. De blockchain van Bitcoin maakt gebruik van het Proof of Work-systeem, dat zeer energie-intensief is. Bitcoinmining verbruikt zoveel energie dat het al tot groeiende bezorgdheid heeft geleid.

Momenteel verbruikt de Bitcoin-mijnindustrie meer energie dan het energieverbruik van vele landen. De grote vraag naar energie heeft kleine mijnbouwers weggedrukt en grote bedrijven de overhand gegeven. Deze grote mijnbouwbedrijven beschikken over de middelen om aan de hoge energiebehoeften te voldoen.

Er zijn twee manieren om Bitcoin te delven. Ten eerste kunt u Bitcoin individueel delven. Hier gebruikt u uw computersysteem en middelen om Bitcoin te delven. Als u complexe wiskundige puzzels met succes oplost, verdient u beloningen in de vorm van Bitcoin. 

Ten tweede hebben we poolmining. Bij poolmining komt een netwerk van miners samen om Bitcoin te delven. In tegenstelling tot solomining, waarbij slechts één persoon mijnt, worden bij poolmijnbouw meerdere mijnwerkers betrokken die dezelfde complexe wiskundige puzzels oplossen. Als miners de puzzel met succes oplossen, delen de leden van de pool de beloning.

Invloed van grote mijnbouwbedrijven

Tegenwoordig domineren grote mijnbouwbedrijven de Bitcoinmining. Deze bedrijven hebben geïnvesteerd in enorme mijnbouwfabrieken waar veel mensen deelnemen aan het mijnbouwproces. In veel gevallen draaien deze enorme miningfabrieken 24/7. De deelname van grote miningbedrijven heeft enkele gevolgen voor de Bitcoin-mijnbouwindustrie.

Om te beginnen verdringen grote miningbedrijven kleine miners, waaronder individuele miners. Het is bijna onmogelijk om winst te maken als solominer. De grote miners hebben geïnvesteerd in krachtigere en geavanceerdere computersystemen die het gemakkelijker maken om Bitcoin te delven.

Enerzijds zou men de toegenomen deelname van grote miningbedrijven kunnen zien als een aanwijzing dat Bitcoinmining niet dood is. Anders zou geen enkel bedrijf zoveel investeren in iets dat geen goed rendement oplevert. De grote bedrijven moeten goede winsten maken om ze draaiende te houden.

Aan de andere kant kan het feit dat grote miners kleinere mijnbouwers verdringen, betekenen dat de industrie op sterven na dood is. De deelname van alle spelers, grote en kleine, kenmerkt een sector die niet op sterven na dood is. De overheersing van grote miners zou een monopolie in Bitcoin mining kunnen creëren, wat ongeschikt is voor een bloeiende industrie.

Bitcoinkapitalisatie

Bitcoin heeft een kapitalisatie. Miners zullen slechts 21 miljoen bitcoins genereren en hebben al meer dan 91% van dit aantal geproduceerd, zodat er nog een klein percentage overblijft om te delven. De implicatie is dat ze binnenkort het maximum zullen bereiken. En als dat gebeurt, is er geen Bitcoinmining meer.

Bijgevolg is Bitcoinmining stervende. Als de miners de laatste Bitcoin produceren, zal de sector sluiten. Hoewel het nu nog haalbaar is, neemt de levensvatbaarheid geleidelijk af. Over een paar jaar zal de Bitcoinmining stoppen.

Conclusie

Bitcoin-mining is stervende. Meer dan 91% van de maximale hoeveelheid Bitcoin die miners ooit zullen produceren, namelijk 21 miljoen, is al in omloop. Ook problemen met het hoge energieverbruik en de daarmee gepaard gaande milieueffecten doen de industrie de das om. Wijzigingen in het Bitcoin-protocol en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zouden de Bitcoin-mijnbouwsector echter nieuw leven kunnen inblazen.