Phoneia

Bitcoin bezitten versus verhandelen

Article, Business, Deutsch - February 6, 2023
Image 1. Bitcoin bezitten versus verhandelen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met cryptovaluta. Eén optie is kopen en vasthouden voor de lange termijn, in de hoop op goud te stoten. Een andere optie is om consequent de koershoogten en -dalingen te verhandelen. Geen van beide zal u gegarandeerd geld opleveren, en handelen vereist altijd een hoger vaardigheidsniveau en meer tijd. Lees dit voordat u besluit te handelen of het te bezitten. Bitcoin is een andere cryptocurrency die zijn gebruikers investeringsmogelijkheden biedt, Klik hier als je erin wilt investeren.

Bitcoin bezitten

Als u een diehard Bitcoin-fan bent, bent u misschien geïnteresseerd in het bezitten van cryptovaluta. Dat betekent dat u een cryptovalutaportefeuille nodig heeft. Er zijn twee soorten: koud en warm. Warme portefeuilles zijn verbonden met internet, en u kunt ze vinden als onderdeel van de apps die functioneren als beurzen, waarmee u euro’s of dollars kunt omzetten in cryptovaluta. Het is vergelijkbaar met het hebben van een bankrekening.

Koude portefeuilles hebben geen internettoegang. Het kunnen harde schijven of stukken papier zijn, maar het punt is dat ze, omdat ze volledig offline zijn, veilig zijn voor internethackers. Het enige waar ze kwetsbaar voor zijn, zoals fysieke portefeuilles, zijn fysieke dieven.

Beide portefeuilles werken op basis van twee sleutels: een openbare sleutel en een privésleutel. Beschouw de publieke sleutel als een adres, waar mensen geld naartoe kunnen sturen als ze u betalen, en de private sleutel als een wachtwoord, waardoor alleen de houder toegang heeft tot het geld in de portemonnee.

Om met een koude portefeuille te betalen, moet u eerst de privésleutel ervan verplaatsen naar een warme portefeuille. Als u het geld wilt teruggeven aan de koude opslag, zult u een nieuwe koude portefeuille moeten aanmaken omdat u de portefeuille die u gebruikte heeft blootgesteld aan het internet.

De grootste aantrekkingskracht van dit alles ligt waarschijnlijk voor de hand – privacy. In plaats van banken of wie dan ook, willen eigenaars van cryptovaluta een gedecentraliseerd, veilig fonds dat alleen zij controleren. En als u rechtstreeks in cryptovaluta wilt betalen, kan dat zolang de verkoper het accepteert.

Net als bij investeren in cryptovaluta zal de waarde van uw fondsen fluctueren met betrekking tot de fiatvaluta van uw voorkeur, waarschijnlijk euro’s. Als u die winst wilt verzilveren, moet u uw geld teruggeven aan die valuta.

Investeren in Bitcoin

Wat als u er niet om geeft dat uw fondsen toegankelijk zijn via het internet en wilt wedden op stijgende cryptovaluta prijzen? Dat is waar investeren in cryptovaluta uw beste gok kan zijn. Beleggen in cryptovaluta betekent dat u niet hoeft te bezitten wat u koopt. Verschillende activa, zoals fractionele aandelen, weerspiegelen de prijs van populaire cryptovaluta, waardoor u kunt profiteren als ze stijgen en geld verliezen als ze dalen.

Met Bitcoin Era kunnen beleggers investeren in Bitcoin door middel van handel met behulp van geavanceerde technologie die gebruiksvriendelijk is voor elke belegger.

Wat is het beste voor mij?

Nu we het belangrijke onderscheid hebben gemaakt, zou deze vraag eenvoudig moeten zijn. Wilt u uw cryptovaluta offline houden en er betalingen mee doen? Dan wilt u de eigenaar zijn. Wilt u investeren en proberen te profiteren van de koers van Bitcoin of een andere valuta? Beleggen is de eenvoudigste manier om dit te bereiken. U kunt uiteraard beide doen of het ene proberen en dan overgaan op het andere. Het punt is dat het niet meer zo lastig is als vroeger om te experimenteren en het te proberen. Als u het probeert, vergeet dan niet om meer onderzoek te doen naar hoe elk werkt en de ultieme optie voor u te vinden.