Phoneia

Bitcoinmining en consensus – Hoe Bitcoin werkt

Article, Business, Deutsch - February 6, 2023
Image 1. Bitcoinmining en consensus – Hoe Bitcoin werkt

Mining is het proces waarbij de geldvoorraad wordt aangevuld met nieuwe Bitcoins. Mining beveiligt dit digitale geldsysteem ook tegen frauduleuze transacties en het meer dan eens uitgeven van hetzelfde bedrag van deze virtuele valuta. Miners leveren rekenkracht aan dit elektronische geldsysteem in ruil voor de kans om beloond te worden met nieuwe Bitcoins. Maar behalve mining kunt u Bitcoin verhandelen, kopen of verkopen via https://bitcoin-360-ai.nl/.

Bovendien valideren miners nieuwe transacties en leggen ze vast in het wereldgrootboek. Na elke tien minuten wordt een nieuw blok aangemaakt, waarbij een nieuw blok met die recente transacties aan de blockchain wordt toegevoegd. Transacties die deel uitmaken van een blok en aan de blockchain worden toegevoegd, worden als bevestigd beschouwd, zodat de nieuwe eigenaars van dit elektronische geld de Bitcoin die zij in die transacties hebben ontvangen, kunnen uitgeven.

Nadat miners met succes een complexe wiskundige vergelijking hebben opgelost, ontvangen zij twee soorten beloningen: nieuwe munten die bij elk nieuw blok worden gecreëerd en transactiekosten van alle transacties in de competitie. Dit complexe wiskundige probleem betreft een cryptografisch hash-algoritme. De oplossing van het probleem, het zogenaamde werkbewijs, wordt opgenomen in het nieuwe blok en bewijst dat de miner aanzienlijke rekeninspanningen heeft geleverd.

Deze digitale munt heeft een veiligheidsmodel dat gebaseerd is op de competitie om het proof-of-work-algoritme op te lossen om beloningen en het recht om transacties op de blockchain vast te leggen, te verdienen. In het algemeen staat het proces van het genereren van nieuwe munten bekend als mining, omdat de compensatie is ontworpen om afnemende opbrengsten te stimuleren. Daarom creëren wij door mining de geldvoorraad van deze elektronische valuta. Dit digitale geld wordt gehalveerd, waarbij de beloningen om de vier jaar of na het delven van 210.000 Bitcoins in tweeën worden gedeeld.

Deze miners van elektronisch geld verdienen ook vergoedingen aan transacties. Elke transactie kan een transactievergoeding omvatten als een overschot van dit virtuele actief tussen de inputs en outputs van de transactie. De winnende Bitcoinminer krijgt het wisselgeld voor de transacties in het winnende blok.

Mining is de uitvinding die deze virtuele valuta bijzonder maakt, een gedecentraliseerd veiligheidsmechanisme dat de basis vormt van peer-to-peer virtuele valuta. De beloningen van nieuw geslagen munten en transactiekosten zijn een stimuleringsregeling die de acties van mijnwerkers afstemt op de veiligheid van het netwerk.

Wat zijn miningpools?

De miner die als eerste de oplossing van een puzzel ontdekt, ontvangt de mijnbouwbeloningen, en de kans dat een deelnemer degene is die het antwoord vindt, is gelijk aan het aandeel van de totale mijnbouwkracht op het netwerk. Deelnemers met een klein percentage van de mijnkracht hebben echter een minimale kans om zelf het volgende blok te ontdekken.

Derden exploiteren miningpools en coördineren groepen miners. Door samen te werken in een groep en de uitbetalingen onder alle deelnemers te verdelen, kunnen miners een gestage stroom van deze digitale valuta krijgen vanaf de dag dat zij hun miners activeren.

Waarom mining veel energie verbruikt

In de begindagen van deze digitale munt kon iedereen een mijnprogramma draaien vanaf zijn pc of laptop. Naarmate het netwerk echter prominenter werd en meer mensen geïnteresseerd raakten in mijnbouw, werd het mijnbouwalgoritme moeilijker.

Mining wordt moeilijk omdat de code voor deze digitale munt erop gericht is om elke tien minuten een nieuw blok te vinden. Als er meer miners bij betrokken zijn, neemt de kans toe dat iemand de juiste hash sneller oplost, zodat de moeilijkheidsgraad toeneemt om dat doel van 10 minuten te herstellen. Veel nieuwe machines verbruiken energie wanneer duizenden en miljoenen mensen toetreden tot het Bitcoinnetwerk.

Conclusie

Het minen van deze virtuele activa is essentieel voor het valideren en bevestigen van nieuwe transacties op de blockchain en het voorkomen van dubbele uitgaven. Ook is mining de enige manier waarop het systeem nieuwe Bitcoins introduceert.