Phoneia

Hoe Bitcoin-betaal- en kredietkaarten werken

Article, Business, Deutsch - February 6, 2023
Image 1. Hoe Bitcoin-betaal- en kredietkaarten werken

Bitcoin is de oudste en meest prominente cryptovaluta van de laatste tijd. Deze virtuele valuta is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat de overheid of enige andere financiële instelling de valuta niet kan reguleren of manipuleren. Ook deze virtuele activa werken net als gewone valuta, maar bestaan alleen virtueel. Bovendien geven grote ruilplatforms, zoals https://bitcoin-360-ai.nl/, Bitcoin-betaalkaarten uit in samenwerking met grote financiële instellingen zoals Visa.

Deze elektronische munt wordt door geen enkele andere entiteit gesteund, wat een nadeel vormt. Daarom is het uitgeven van deze elektronische valuta aan goederen en diensten vrij moeilijk. Met Bitcoinbetaalkaarten daarentegen kan men zijn munten uitgeven aan goederen en diensten. Iedereen zou moeten overwegen een Bitcoinkrediet of -betaalkaart aan te schaffen om een transactie met de beschikbare Bitcoins te kunnen voltooien.

Bitcoinbetaalkaarten

Deze Bitcoinbetaalkaart werkt vergelijkbaar met elke andere debetkaart voor cryptovaluta en is vergelijkbaar met elke andere prepaid betaalkaart. U zult echter rekening moeten houden met verwerkings- en conversiekosten wanneer u deze digitale betaalkaart gebruikt. 

Wanneer men deze elektronische betaalkaart gebruikt om een product of dienst te kopen, hoeft men zijn bankrekening niet op te waarderen. In plaats daarvan kunt u geld overmaken vanuit uw digitale portefeuille. De betaalkaart zet uw Bitcoin automatisch om in de conventionele valuta van uw keuze. 

Ook kunt u dit virtuele geld overal gebruiken waar belangrijke betaalkaarten worden geaccepteerd, inclusief fysieke en online winkels. 

Hoe een Bitcoinbetaalkaart werkt

Zoals eerder vermeld, werkt deze betaalkaart voor digitale valuta op dezelfde manier als de traditionele betaalkaart, behalve dat de betalingspartner bij de afwikkeling van een transactie contact opneemt met een Bitcoinbeurs in plaats van met een bank. Dus als uw digitale Bitcoin-portefeuille genoeg geld heeft, kunt u gemakkelijk een product of dienst kopen. Uiteindelijk wordt uw Bitcoin-portefeuille gedebiteerd in plaats van uw bankrekening. 

Hoe kiest u een Bitcoinbetaalkaart?

Bitcoinbetaalkaarten werken op dezelfde manier, maar er zijn een paar verschillen, waaronder:

  • Bedrag van de aangerekende vergoedingen
  • Type van deze gekoppelde elektronische valuta portefeuille
  • De bedrijven die hen steunen

Er zijn grote aanbieders van Bitcoin-kredietkaarten, terwijl andere minder bekende bedrijven en riskanter zijn. Bovendien zijn er inactieve Bitcoinbetaalkaarten die u moet vermijden. Als u kijkt naar het bedrag van de in rekening gebrachte kosten, ga dan na of u per opname of een maandelijks bedrag in rekening wordt gebracht. Houd er ook rekening mee dat de werkelijke waarde van deze digitale valuta van tijd tot tijd fluctueert. Daarom zal het bedrag dat nodig is om een transactie te voltooien ook variëren.

Betaalkaarten zijn ook een perfecte manier om het gebruik van Bitcoin wereldwijd te vergroten.

Bitcoinkredietkaart

Een Bitcoinkredietkaart werkt op dezelfde manier als een traditionele creditcard, omdat men beloningen verdient als men geld uitgeeft op de kaart. Tal van aanbieders bieden echter deze digitale vermogenskaart aan, maar hun tips zijn heel verschillend. Als u dus op zoek bent naar een aanbieder van Bitcoin-kredietkaarten, informeer dan naar het proces dat zij gebruiken om hun kaarthouders te belonen.

Deze kredietkaart in elektronische valuta werkt op dezelfde manier als een gewone kredietkaart. Het is dus essentieel dat u uw saldi elke maand afbetaalt, anders betaalt u hogere rentekosten. Deze kredietkaarten in elektronische valuta kunnen uw kredietscore op dezelfde manier beïnvloeden als een traditionele kredietkaart. 

U komt in aanmerking voor cashback bij elke aankoop met uw Bitcoin-kredietkaart. Het belangrijkste verschil is dat de beloningen afkomstig zijn van dit elektronische geld in plaats van conventionele valuta.

Conclusie

Bitcoin-kaarten lijken misschien ingewikkeld, maar ze werken als gewone bankkaarten. Daarom is het aanvragen van een Bitcoin-kredietkaart en -betaalkaart essentieel als u Bitcoin bezit.