Bitcoin begrijpen- De belangrijkste dingen om te weten

Bitcoin begrijpen- De belangrijkste dingen om te weten

Wilt u Bitcoin begrijpen voordat u het koopt of erin investeert? Zo ja, dan zijn hier essentiële dingen om te weten over deze virtuele valuta. 

De meeste mensen hebben al over Bitcoin gehoord. Sommige mensen weten echter niet hoe dit digitale actief werkt. Sommige individuen hebben zelfs geconcludeerd dat het begrijpen van de crypto-sector onmogelijk is omdat het te technisch lijkt. Daarom gebruiken sommige mensen platforms zoals Bitcoin Prime om deze cryptocurrency te verhandelen, klik hier om meer te weten.

Wat is Bitcoin?

De primaire Bitcoin-definitie beschrijft het als een cryptovaluta of een digitale munteenheid die Satoshi Nakamoto, een mysterieuze entiteit, heeft gecreëerd. Bitcoin werkt zonder een centrale autoriteit zoals een centrale bank of een regering. In tegenstelling tot het Amerikaanse monetaire systeem, dat afhankelijk is van de Federal Reserve, heeft Bitcoin geen dergelijke organisatie, persoon of regering aan het hoofd. In plaats daarvan vertrouwt Bitcoin op de onderliggende technologie, de blockchain.

Deze gedigitaliseerde, openbare databank bevat alle transacties die mensen met deze virtuele munt verrichten. Idealiter plaatst deze technologie transactiebundels in blokken en koppelt ze aan een keten met eerdere blokken. De blockchain voegt een nieuw blok toe wanneer miners een complexe wiskundige puzzel oplossen. Een miner krijgt nieuwe Bitcoins als beloning voor het feit dat hij als eerste een wiskundig probleem heeft opgelost.

Hoe werkt Bitcoin

Bitcoin is als het ware een digitale versie van fiatgeld of contant geld. Mensen kunnen betalen voor diensten of goederen kopen met Bitcoin. Elke Bitcoin is een computer of een digitaal bestand dat mensen opslaan in een digitale portefeuille. Een crypto- of digitale portefeuille is een toepassing die mensen installeren op computers of smartphones.

Met deze applicatie kunt u Bitcoins ontvangen of versturen. Zoals gezegd, registreert de blockchain of openbare lijst elke Bitcoin-transactie. Zo kunnen mensen de geschiedenis van Bitcoins traceren om te voorkomen dat anderen geld uitgeven dat ze niet hebben of zelfs niet bezitten. Idealiter voorkomt deze technologie dat mensen transacties ongedaan maken of Bitcoin-kopieën maken.

Hoe komt men aan Bitcoins?

Mensen komen op drie manieren aan Bitcoin.

  • U kunt Bitcoin kopen op een platform als Bitcoin Era met fiatgeld. Misschien kunt u op deze klikken voor meer details.
  • U kunt diensten aanbieden of zaken verkopen en Bitcoin-betalingen ontvangen.
  • U kunt een krachtige computer gebruiken om Bitcoin te minen en als beloning nieuwe tokens te ontvangen.

Het Bitcoin-systeem is afhankelijk van mensen die computers gebruiken om transacties te verwerken of ingewikkelde puzzels op te lossen om het voor iedereen te laten werken. Dit proces, ook wel Bitcoin-mining genoemd, houdt in dat krachtige computers worden ingezet die veel stroom verbruiken. U kunt nu beginnen met het minen van Bitcoin, maar jaren doorgaan zonder ook maar één token te ontvangen. Zo kunt u veel geld uitgeven aan computers en elektriciteit, maar uiteindelijk geen rendement halen uit uw investering.

Wat maakt Bitcoin waardevol?

Het vaste aanbod van Bitcoin is de voornaamste reden voor zijn waarde. Volgens het Bitcoin-protocol mag de wereld niet meer dan 21 miljoen tokens hebben. Bitcoin heeft dus een digitale schaarste die het waardevol maakt.

Momenteel hebben miners 18,9 miljoen bitcoins gegenereerd. Het totale aantal actieve tokens kan echter lager zijn dan dit aantal. Dat komt omdat sommige mensen hun Bitcoins voor altijd kwijt zijn. Alle Bitcoins in de wereld zouden dus uiteindelijk minder dan 21 miljoen munten kunnen zijn.

Private sleutels geven mensen toegang tot hun Bitcoins en stellen hen in staat ze uit te geven. Als u de private sleutel van uw portefeuille verliest, bent u uw Bitcoins voor altijd kwijt. In tegenstelling tot e-mail, waarmee u een nieuw wachtwoord kunt genereren als u het oude bent vergeten, is deze optie niet beschikbaar bij Bitcoin.

Waarom zou u Bitcoin moeten kopen?

Het feit dat Bitcoin niet wordt gecontroleerd door een bank of overheid, maakt het populair bij sommige mensen. Bovendien stelt de onderliggende technologie van deze virtuele valuta mensen in staat ze redelijk anoniem uit te geven. Hoewel de blockchain alle transacties bijhoudt, zal niemand uw portemonnee linken aan uw echte identiteit. Tot nu toe is nog geen crimineel in het Bitcoin-netwerk geïnfiltreerd. En dit brengt veel mensen ertoe te geloven dat Bitcoin een veilige digitale munt is. Tot slot is de prijs van Bitcoin sinds de lancering aanzienlijk gestegen. Sommige mensen hebben miljoenen verdiend door te investeren in deze digitale munt. Daarom willen veel mensen Bitcoin bezitten, in de hoop dat ze het in de toekomst met winst kunnen verkopen.

Business
Bibliography ►
Phoneia.com (June 28, 2022). Bitcoin begrijpen- De belangrijkste dingen om te weten. Recovered from https://phoneia.com/en/bitcoin-begrijpen-de-belangrijkste-dingen-om-te-weten/