Hoe om te gaan met een Bitcoin-crash

Hoe om te gaan met een Bitcoin-crash

Vraagt u zich af hoe om te gaan met een Bitcoin-crash? Zo ja, dan zijn hier tips om u te begeleiden tijdens een koersdaling van de Bitcoin. 

Veel mensen hadden het vorig jaar over Bitcoin, toen de prijs een recordhoogte bereikte van rond de 65.000 dollar. Maar Bitcoin heeft zijn prestatierecord sinds de introductie al meermaals gebroken. Daarom kopen nieuwe beleggers voortdurend Bitcoin en voegen het toe aan hun beleggingsportefeuilles. stockhax.com voor meer informatie over het juiste platform om bitcoins te verdienen.

Aan de andere kant hebben sommige mensen aanzienlijke verliezen geleden door Bitcoin te verkopen tegen prijzen die lager waren dan de aankoopprijs. In de meeste gevallen leidt paniekverkoop tot verliezen. In het ideale geval verkopen sommige mensen Bitcoin om meer verlies te voorkomen als de prijs naar beneden gaat.

Historisch gezien krijgt Bitcoin alle hype tijdens een prijsstijging. En dit maakt meer mensen enthousiast die zich haasten om het te kopen. Platforms zoals Bitcoin Profit stellen mensen in staat om deze cryptovaluta snel te kopen of te verkopen. Idealiter brengen deze kanalen Bitcoin-kopers en -verkopers bij elkaar.

Maar Bitcoins verkopen op een dergelijk platform tijdens een crash is misschien niet de beste manier van handelen. Paniekverkoop kan u achterlaten met verliezen terwijl u had kunnen wachten en uw tokens tegen een hogere prijs had kunnen verkopen. Hier leest u hoe u omgaat met een Bitcoin-crash om verliezen te voorkomen.

De volatiliteit van Bitcoin

Vergeet niet dat cryptovaluta volatiel zijn wanneer u eraan denkt uw Bitcoins te verkopen tijdens een crash. Daarom zouden dramatische verliezen en winsten u er niet toe moeten aanzetten uw Bitcoins te verkopen. Bitcoin kan adembenemende op- en neerwaartse bewegingen kennen naarmate het meer wordt geaccepteerd. Overweeg daarom de vooruitzichten op lange termijn van deze virtuele munteenheid voordat u uw tokens verkoopt.

Een ervaren cryptotrader zal Bitcoin kopen wanneer de prijzen lager zijn en verkopen wanneer ze stijgen. Zo kunnen ze hun tokens tijdens de storm bijhouden, in de hoop op een goed rendement bij de verkoop van hun Bitcoins.

Vermijd paniekverkopen

De drang om Bitcoin te verkopen als de waarde keldert, in de hoop om de verliezen te beperken, is natuurlijk. Dit kan echter leiden tot een lage verkoop, en het daaropvolgende herstel zal u niet ten goede komen. Als de koers van Bitcoin bijvoorbeeld met 20% daalt, kunt u ervoor kiezen om uw tokens te verkopen. Dat betekent dat u 20% van uw investering verliest. Ook zult u terughoudend zijn om weer Bitcoin te kopen.

Met deze cryptomunt weet u niet welke trend de koersen op korte termijn zullen volgen. De prijs van Bitcoin kan blijven dalen of omhoog schieten. Net als een positieve boodschap van een publiek figuur, kan zelfs één enkele gebeurtenis positieve veranderingen in de Bitcoinprijs teweegbrengen. Vasthouden aan uw oorspronkelijke plan of strategie kan daarom uw beste optie zijn. Als u Bitcoin hebt gekocht omdat u geloofde in de langetermijnwaarde ervan, vertrouw er dan op dat de munt zich uiteindelijk zal herstellen en blijf uw tokens houden.

Onderzoek wat er achter de daling zit.

Overheidsacties kunnen leiden tot pessimisme bij cryptobeleggers, met een crash tot gevolg. In de loop der jaren heeft Bitcoin veel mensen aangetrokken als een actief. En dit heeft ertoe geleid dat overheids- of overheidsfunctionarissen en regelgevers de cryptosector scherper in het oog houden. Idealiter overwegen regeringen overal ter wereld de mogelijke gevolgen van Bitcoin voor de veiligheid, het monetaire beleid en het milieu.

Het verbod van China op Bitcoin veroorzaakte bijvoorbeeld een crash in 2021. Dat komt omdat het verbod betekende dat cryptotransacties illegaal zijn, en dat cryptobeurzen niet mogen opereren in China. Dergelijke ontwikkelingen herinneren beleggers en traders eraan dat Bitcoin een nieuwe technologie is, en dat de impact ervan op de wereldeconomie onbekend is.

Idealiter moeten beleggers begrijpen wat de oorzaak is van een Bitcoin-crash en bepalen wat de beste manier van handelen is. Bovendien zouden mensen niet mogen toestaan dat Bitcoin hun beleggingsportefeuille gaat domineren. In plaats daarvan moeten zij diversifiëren door andere activa in hun portefeuilles op te nemen.

Slotopmerkingen

Bitcoin-crashes zijn onvermijdelijk omdat dit digitale actief nog in de kinderschoenen staat. Daarom moeten cryptobeleggers niet in paniek verkopen wanneer de prijs van Bitcoin daalt. In plaats daarvan moeten zij de markt onderzoeken en passende wijzigingen aanbrengen in hun beleggings- of tradingstrategie zonder hun beslissingen te overhaasten.

Business
Bibliography ►
Phoneia.com (June 28, 2022). Hoe om te gaan met een Bitcoin-crash. Recovered from https://phoneia.com/en/hoe-om-te-gaan-met-een-bitcoin-crash/